22 Haziran 2014 Pazar

Evde Kaymak Yapımı

NefisYemekTarifleri-8FfviiIzl

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 5dk

Pişirme Süresi:



Malzemeler

  • 500 ml süt kreması


Hazırlanışı

Süt kremasını mikserle veya blender ile çırpıyoruz, 3-5 dakika yeterli. Dondurma kıvamına gelince tamamdır, fazla çırpılırsa suya keser ve tereyağı olur (bir önceki tarifim). Kaymak katılaşınca 10 dakika dolapta soğutun sonra servis yapın. Yanında taze ekmek ve bal ile kahvaltıda çok güzel oluyor. Artanını yine dolapta saklayın 3-5 gün içinde tüketin. Afiyet olsun.
Not: bu tür kaymak, tatlı, pasta, kek üzerinde de çok lezzetli oluyor.

Evde Kaymak Yapımı 2

Evde Kaymak Yapımı 3

Evde Kaymak Yapımı 4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder