22 Haziran 2014 Pazar

Kozalak

NefisYemekTarifleri-qk6YFsGGf

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi:



Malzemeler

  • 200 gr patlamış pirinç (cornflakes)
  • 100 gr tereyağ
  • 100 gr  çikolata
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao


Hazırlanışı

Patlamış pirinci bir kabin içine alın. Benmari usulü çikolatayı eritin. Erimiş çikolatanın üstüne tereyağı, bal ve kakao ekle ve yavaş yavaş çırpın ve karıştırın. İyice bir sos haline getirin. Bu karışımı patlamış pirincin üstüne dökün ve kaşıkla karıştırın. Biraz ılıyınca elinizle karıştırın eğer lazımsa. Portakal sıkacağının arkasındaki boşluğa karışımda doldurun ve elinizle hafif bastırın. Bir tepsinin üstünde ters çevirin. Benim biraz küçüktü o yüzden kozalağa tam benzedi. Yaptığınız kozalakları bir tabağın içine koyarak buzdolabında soğumasını sağlayın. Servis yapmadan önce üstüne pudra şekeri serpin, AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder